Manifest institucional amb motiu de l'1 d'octubre

Divendres, 6 d'octubre de 2017 a les 00:00

Manifest institucional de l'Ajuntament de Talamanca amb motiu de l'1 d'octubre

L'Ajuntament de Talamanca vol manifestar públicament la seva admiració, respecte i agraïment per totes les persones que el diumenge 1 d'octubre van fer possible la celebració del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Amb la seva fermesa, determinació i valentia van fer palès que el poble català està disposat a decidir el seu futur sense por ni interferències de cap tipus.

També volem fer un reconeixement especial als Mossos d'Esquadra per haver actuat com ho van fer, amb un comportament ajustat a llei i respectuós amb el seu poble. Qualsevol homenatge i agraïment serà sempre insuficient.

L'Ajuntament de Talamanca segueix al servei del Govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya i estarà sempre al costat del poble català.

Com no pot ser d'una altra manera, l'Ajuntament condemna enèrgicament l'actuació de les forces d'ordre de l'estat espanyol, totalment desproporcionades i injustificables. Mai per anys que passin podrem oblidar les imatges del passat diumenge. La violència brutal i desmesurada exercida contra persones de totes les edats que pacíficament exercien el seu dret a vot difícilment es podran esborrar de la nostra memòria. En aquest sentit, ens solidaritzem especialment amb tots aquells petits municipis, tan semblants al nostre, que van patir un repressió impossible de justificar.

Des de l'Ajuntament també volem fer un reconeixement específic a tots els talamanquins i talamanquines que l'1 d'octubre vau fer possible el referèndum al nostre poble. Reconeixement, orgull, admiració i agraïment. A totes les persones que hi vau ser, a totes les entitats que hi vau col·laborar, als càrrecs electes que formeu o heu format part del consistori i que vau fer pinya davant del Casal, a les tres persones que van desenvolupar excepcionalment bé les tasques pròpies de la Mesa electoral, probablement el dia que més difícil ha sigut fer-ho, als encarregats de facilitar que tothom pogués esmorzar i dinar. En definitiva, a tothom que vau estar allà protegint el Casal, l'urna, la democràcia i, també, la dignitat del nostre poble. Moltes gràcies a tothom.

 

Darrera actualització: 06.10.2017 | 12:35