Consell per a la revetlla de Sant Joan

Dimarts, 16 de juny de 2020 a les 00:00

Us fem arribar la informació que Protecció Civil ha publicat amb motiu de les revetlles de Sant Joan que s'han de celebrar la setmana vinent:

"Aquest any ens trobem immersos en una situació diferent i nova degut a la COVID-19, que ha fet que haguem d’adaptar i canviar esdeveniments i activitats i formes de fer i organitzar actes culturals, esportius, de lleure...  Ara som a les portes de Sant Joan, una festa molt arrelada a Catalunya i que té significació específica perquè és el tret de sortida del solstici d’estiu i de gaudir de les activitats a l’aire lliure.

Donada la situació actual d’emergència sanitària per la COVID-19, el pla PROCICAT per malalties emergents està activat en fase d’emergència i s’està produint el procés de desescalada del confinament que, si les condicions són òptimes, anirà avançant progressivament. A hores d’ara és difícil concretar en quina fase serem exactament a la festa de Sant Joan, i si serà la mateixa a tot el territori. Si tot evoluciona favorablement, la festivitat i la nit de Sant Joan esdevindrà la primera festa assenyalada al calendari, després de tres mesos de confinament, on la família i els amics es podran retrobar per gaudir d’una nit especial, però alhora estarà condicionada a les mesures de seguretat per la COVID-19.

Davant d’aquesta situació, la Direcció General de Protecció Civil, conjuntament amb els representants del món municipal, de la cultura i de la pirotècnia, ha proposat una reorientació de la campanya de Revetlla de Sant Joan per poder-la fer amb la màxima seguretat en el context de la COVID-19. Aquesta proposta té el vistiplau del Comitè Tècnic del PROCICAT per malalties emergents (s'adjunta proposta)

La campanya es fonamenta en els continguts i missatges següents:

  1. Promocionar un Sant Joan de caire familiar i amb grups reduïts.
  2. Fem festa amb infants i adolescents, porten molts dies tancats i podem passar una bona estona amb la família i els amics propers. Gaudim d’una festa de Sant Joan amb els nostres, i llencem alguns petards, que tant agraden els infants i adolescents, però fem-ho de forma segura amb les màximes precaucions.
  3. Evitem les festes multitudinàries i les grans aglomeracions als espais habituals com platges o similars, atès que no està permès en el context de la COVID-19.
  4. Posar èmfasi en els aspectes de festa i celebració de Sant Joan més que en els aspectes de revetlla, amb l’objectiu d’evitar qualsevol tipus de concepte o connotació que impliqui festa multitudinària (aglomeració de gent).
  5. Difondre totes les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial mantenir la distància física i evitar el contacte, així com utilitzar mascareta i rentar-se les mans, i incidir a evitar l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables.
  6. Celebrar Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, posant en valor l’esforç dels serveis sanitaris, d’emergència i de seguretat i de la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia. Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència, que fa molts dies que treballen intensament; la nit de Sant Joan no podem col·lapsar-los, perquè als centres hospitalaris encara hi ha gent lluitant i fent molts esforços per fer front a la COVID-19.
  7. Promocionar la venda telemàtica i la recollida de productes a la botiga amb cita prèvia i evitar aglomeracions.
Darrera actualització: 16.06.2020 | 09:59