Talamanca inicia els tràmits per aconseguir la videovigilància al poble

Divendres, 8 de març de 2019 a les 00:00

L'Ajuntament de Talamanca ha iniciat les gestions per comptar amb un sistema de videovigilància per a municipis sense Policia Local.

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ofereix als municipis que no tenen policia local la possibilitat de tenir un sistema de video vigilància basat en lectors de matrícules. Aquest sistema es pot implantar quan es detecta una problemàtica de seguretat ciutadana prou significatiu. Talamanca, com molts altres pobles amb característiques similars, pateix periòdicament onades de robatoris i assalts a domicilis, especialment en la considerada temporada baixa, quan la presència de gent és molt més reduïda.

Fins aquest moment, totes les gestions dutes a terme per l'Ajuntament per aconseguir videovigilància topaven amb uns requisits legals d'impossible compliment. Però amb aquesta nova possibilitat que ofereix el Departament d'Interior, tots aquests esculls queden eliminats. Aquest sistema ja ha rebut el vistiplau de la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia. Així, els ajuntaments hauran d'adquirir i instal·lar els dispositius de videovigilància, però l'emmagatzematge i la custòdia i visionat de les imatges serà responsabilitat de Mossos d'Esquadra.

Aquests darrers mesos l'Ajutament ja ha fet diverses consultes i algunes peticions en aquest sentit, i en els propers dies es cursarà una sol·licitud formal per implementar aquest servei, que sens dubte significarà una gran millora per tots i totes les residents, tant fixos com estacionals.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 08:46