Talamanca, municipi cardioprotegit

Divendres, 12 de maig de 2017 a les 08:20

L'Ajuntament instal·la dos desfibril·ladors al Casal i a la zona esportiva

L'Ajuntament de Talamanca ha finalitzat la instal·lació de dos equips desfibril·ladors que estan a la disposició de tothom per a casos d'emergència. D'aquesta manera, Talamanca passa a ser municipi cardioprotegit. Els equips s'han instal·lat seguint les indicacions genèriques de les autoritats de protecció civil, que recomanen sempre la seva instal·lació en equipaments o punts de la via pública d'especial risc o concurrència. En el nostre cas, aquests s'han instal·lat a la zona esportiva i a l'accés del Casal del Poble.

Els desfibril·ladors instal·lats ofereixen les màximes garanties de seguretat i el seu ús és molt senzill, i pautat per la mateixa màquina. Així, només s'activa si la persona pateix una parada cardiorespiratòria, si la persona afectada no el necessita realment, l'aparell no s'activa, minimitzant al màxim el marge d'error. En aquests casos "parada respiratòria" vol dir inconscient i sense respirar.

Properament es realitzarà una sessió de formació a la qual s'hi convidarà representants de les entitats i dels serveis del poble. De tota manera, cal recordar que el protocol bàsic quan ens trobem amb una persona inconscient i que no respira hauria de ser el següent:

  1. Trucar al 112
  2. Començar les compressions toràciques
  3. 30 compressions i 2 ventilacions (opcionals)
  4. Quan arribi el desfibril·lador, aplicar-lo (insistim que això s'ha de fer sense dubtar ni tenir por, ja que si no és necessari ell mateix no s'activarà)

L'empresa encarregada de subministrar-los ha sigut Reanima, amb una gran experiència en el sector i responsable de la cardioprotecció de bona part dels municipis del Bages.

L'actuació ha estat possible gràcies al cofinançament de la Diputació de Barcelona, en el marc del catàleg de la Xarxa de Governs Locals.

Darrera actualització: 24.05.2017 | 16:40