Barraques de Vinya del Pla de Santa Cecília (Ruta Batalla de Talamanca)

En aquest espai hi trobem dues barraques de pedra seca. La primera és una construcció del 1798, tal com indica la inscripció gravada al bloc central,  de planta rectangular i amb la singularitat que es tanca amb volta de canó, cosa excepcional al territori.  També destaca pel fet que hi ha grans carreus a l'entrada i a les cantonades, algun d'ells molt ben escairats, que segurament pertanyen a l'antiga capella de Santa Cecília.

La segona és una barraca de planta circular on també hi ha carreus que podrien pertànyer a l’antiga capella. De fet, sembla que aquesta barraca està situada just al lloc on hi havia hagut la capella de Santa Cecília.

Aquestes barraques són una mostra de la gran quantitat de construccions d’aquesta mena que van proliferar a partir del segle XVIII durant l’auge de la vinya al Bages. Servien per aixoplugar-se i guardar les eines i, tot i ser de construcció senzilla, a l’interior ofereixen unes magnífiques condicions tèrmiques, gràcies a la impermeabilització que aconseguien amb una capa de terra i pedruscall al damunt.

Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 07.03.2017 | 13:15